30-09-08

Beetje ziek vandaag

Vandaag voel ik me eigenlijk net zo belabberd als het weer. Gisterenavond heb ik een eerste keer gekotst en deze nacht nog twee keer. Vrouwke vraagt zich af waar ik dat allemaal uitgehaald heb, want zoveel had ik gisteren nu ook weer niet gegeten. Ik denk dat mijn maaltijd van gisterenavond mij niet goed bevallen is...Ik had mijn korreltjes nog niet helemaal opgegeten en vrouwke had mijn geliefde Duck erbij gedaan, ze dacht, in zijn buikje zit dat toch ook allemaal samen. Of misschien was het omdat vrouwke me deze keer Duck met rund heeft gegeven in plaats van met pens. In ieder geval ik voel me niet lekker, ik ben amper mijn bench uitgeweest vandaag en heb nog niks willen eten en spelen is er al helemaal niet bij vandaag, alleen maar slapen slapen en nog eens slapen. Vrouwke werkt toevallig vandaag thuis, dus ze houdt me wel constant in het oog, want ze is er niet gerust is. Ze komt zelfs regelmatig eens heel dichtbij kijken om zeker te zijn dat ik nog adem. Ze zegt dat ze me niet graag kwijt zou zijn (vrouwke en baasje hebben al eens een pupje dood gehad, maar dat is een ander verhaal natuurlijk). Hoop dat ik snel beter wordt, want anders mis ik misschien mijn eerste les in de grote puppyklas nog.

12:11 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

28-09-08

Vandaag 5 maand

Vandaag ben ik precies 5 maand geworden... Hiep hiep hoera voor mezelf !!!

En wat een mooie dag. Deze morgen, zoals elke zondagmorgen naar de puppyklas. Het was weer superleuk, maar vrouwke vindt dat het stilaan genoeg is met spelen en het hoog tijd wordt dat er wat gewerkt wordt. Dus heeft ze aan de meester gevraagd wanneer ik naar de grote puppies mag... en het mag, dus vanaf donderdag maak ik deel uit van de grote puppyklas. Daar wordt eerst een half uurtje gespeeld en nadien begint het werk, maar hoe het er daar precies aan toe gaat, hoor je donderdag wel. 

5 maanden

 

Heb ook weer nieuwe speeltjes gekregen vandaag en ons vrouwke heeft mijn Duck-assortiment uitgebreid. Inderdaad, ik krijg sinds een aantal dagen elke avond een heerlijke Duck-maaltijd voorgeschoteld, want die droge korrels vind ik maar niks hoor.

Oh ja, en het was weer lekker weertje buiten, dus heb ik mijn borstelbeurt nog eens buiten gekregen en heb ook al het speelgoed van de mensenpups naar buiten gebracht. Zij vinden dat niet leuk, maar met zo'n weer moet je toch gewoon buiten spelen vind ik. Dan moeten ze het maar niet op de grond laten rondslingeren he... en weet je wat er daar ook zo plezant is, voor alles wat ik pik krijg ik iets lekkers in de plaats...

Crok

Eline achter Ruby

On the run

 

Stephanie haar draadjes zijn vorige dinsdag verwijderd. Nu is er nog een plakker op, die ze van de dokter moet ophouden 'tot hij er af valt'...

Stephanie Draadjes Verwijderd

 

Vandaag aan tafel een grappige anecdote tussen figuurlijke en letterlijke betekenis ...

Eline: 'We hebben op school geleerd de betekenis van -in iemand zijn schoenen staan-, ik zou niet in Stephanie haar schoenen willen staan met haar draadjes bijvoorbeeld.

Stephanie: 'Ik zou niet in mama haar schoenen willen staan want die heeft stinkpateekes'. 

18:41 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: foto |  Facebook |

22-09-08

Straf eh ...

Straf

20:47 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) | Tags: foto |  Facebook |

21-09-08

Tandjes wisselen

Ik ben mijn tandjes aan het wisselen!  Jep, ik word al een grote jongen eh, bijna 5 maanden ondertussen al.

Tandjes 01

Zie je, linksonder mis ik zo een scherp hoektandje (het nieuwe komt er al wat door).

Tandjes 02

Knabbelen, knabbelen, knabbelen dus...

Tandjes 03

Hou die hand nu eens stil!

Tandjes 04

Wat is dat in dat haar?

Tandjes 05

Het betere pakwerk?

Tandjes 06

Elaba, niet stoppen eh!

Tandjes 07

Gij ze kleine deugniet!

Tandjes 08

Nog even buiten een balletje gooien...

Tandjes 09

Zeg, het is nu wel al half tien eh, hoog tijd om naar de hondenschool te gaan!

Tandjes 10

Kom, laat me maar binnen, dan zijn we weg.

En terwijl vrouwtje met mij naar de hondenschool is, wens ik iedereen nog een prettige zondag toe.

Weetje Tanden Wisselen


10:07 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) | Tags: foto |  Facebook |

20-09-08

Mijn mensenvriendjes

Van mij weet je nu toch al het een en ander via dit blogje.  Vandaag zou ik even mijn mensenvriendjes willen voorstellen en dan speciaal de kindjes: Eline en Stephanie.

Eline is 7 jaar en zit in het tweede leerjaar.  Zij doet aan judo en is bij de scouts.  Toen ze 5 jaar was is ze ook een jaartje bij de zwemclub geweest. 

sized_2008 04 12 009

Eline is vrij gek van Didl en K3.

 

sized_2008 04 12 026

 De foto's die je hier ziet zijn getrokken voor haar Eerste Communie vorig jaar.

 

sized_7463664-lg

Poseren voor de camera is meestal geen probleem....

 

Elinel

Deze is ook genomen vorig jaar.

Stephanie is 3 jaar en zit in de eerste kleuterklas (sinds januari dit jaar heeft ze het voorbereidingsklasje gevolgd).  Zij is een echte spring-in-het-veld en haar zus is haar grote vriend.

Stephanie

Een zwart-wit omzetting.

 

StephanieShy

Lief eh ....

10:51 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) | Tags: stephanie, foto, eline |  Facebook |

19-09-08

Piemel ...

Stephanie: "Mama, Papa, kom kijken, kom kijken, er is iets met Ruby zijn piemel".

Papa: "Wat is er dan?".

Stephanie: "Er komt iets rood uit!"

Begin het dan maar uit te leggen natuurlijk ...

Voor alle duidelijkheid, de foto hieronder is niet Ruby, maar een rasgenootje.

Cavalier-king-charles

 

10:44 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

17-09-08

Cavalier Spotlight - MILO

spotlight Milo

20:26 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) | Tags: spotlight |  Facebook |

Tijd voor een Quiz(je)

10 vraagjes ... hoeveel scoor jij?

http://www.hondenpage.com/quiz/index.php

Ik scoorde 9.08 (zit er waarschijnlijk serieus naast met de laatste vraag, die dan ook wel niets met honden te maken heeft).

17:08 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

16-09-08

Goede hondenrassen, minder goede hondenrassen

PuppyPreschoolDe Amerikaan John Ross is een vermaard hondentrainer met tonnen ervaring, die in zijn boek Puppy Preschool (co-autheur is Barbara McKinney) een lijst van goede en "slechte" (lees minder goede) honden opgenomen heeft. (Boek is te koop onder andere hier).

Let wel: Ross houdt van alle rassen en de opdeling in dit boek is volledig gericht op de eigenschap of een hond gemakkelijk te trainen is en gemakkelijk te houden. Onder "problem breeds" verstaat hij rassen die er prachtig kunnen uitzien en bijzondere eigenschappen kunnen hebben, maar die een uitdaging vormen om te trainen en in te passen in een doorsnee gezin.  Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen!

Later deze week ga ik een post maken over de intelligentie van honden (Coren's boek uit 1994) en je zal zien dat dat op sommige punten nogal afwijkt van deze lijst...

Goede rassen Slechte rassen

 

De goede rassen (in willekeurige volgorde, dus er is geen rangschikking):

Poedel - Een onderschat ras meent de Amerikaanse trainer. Een Poedel is intelligent, past zich snel aan en is gemakkelijk te trainen, maar moet wel training hebben. Het is volgens Ross een vreselijke verspilling om Poedelhersens niet te laten werken. Het enige nadeel van de Poedel: de vachtverzorging.

Golden Retriever - Gemakkelijk te trainen ras dat vooral als pup uitbundig kan zijn, maar een zacht en tolerant karakter heeft. Goldens zijn erg genegen het hun baas naar de zin te maken. Ze moeten als jachthond wel de nodige beweging krijgen.

Labrador - Ras dat druk kan zijn als pup maar meestal verandert in een prettige, rustige volwassen hond. Veel bereidheid om te trainen met de baas, maar minder dan de Golden dat heeft. Veel Labradors, constateert Ross, hebben een hoge pijngrens.

Beagle - Ross is dol op de Beagle, volgens hem een beslist niet domme geweldige huishond. Het enige nadeel van de Beagle is zijn neus, die gaat hij te pas en onpas achterna en brengt hem in de problemen. Belangrijk: voed dit ras van pup af aan goed op.

West Highland White Terrier - De makkelijkst te trainen Terrier, niet zo hard als veel andere Terriersoorten. Goed karakter. Leer een Westie wel al zo vroeg mogelijk dat happerig gedrag niet gewenst is. Speel geen ruwe spelletjes met dit ras.

Dobermann - De meeste Dobermanns zijn volgens Ross 'sweethearts': intelligent en gemakkelijk te trainen. Zijn waakhondenuiterlijk mag afschrikken, van binnen kan dit ras een geweldige 'marshmallow' zijn. De Dober heeft veel waakinstinct maar Ross raadt de huishondeneigenaar beslist af om dit instinct door training verder te ontwikkelen.

Sheltie - Intelligent en heel goed te trainen. De Sheltie kan echter kefferig zijn. Leer dit ras als pup al op commando stil te zijn. Pups van dit ras beschikken over erg veel energie.

Collie - Intelligent en goed trainbaar maar veel rustiger dan de Sheltie. Gevoelig en erg gemakkelijk op te voeden. De enige Collies met gedragsproblemen zijn volgens Ross Collies die zich vervelen. Geef een Collie iets te doen, dit is een ras dat een doel in zijn leven moet hebben.

Boxer - Intelligent, gevoelig en over het algemeen goed trainbaar.  Soms echter extreem energiek en onhandelbaar. Ross onderscheidt twee types: rustige en drukke Boxers. Veel honden van dit ras hebben een hoge pijngrens. Bijten en tegen mensen opspringen van jongs af aan voorkomen.

Bichon Frise - Leuke kleine en slimme hondjes die echter langzaam volwassen worden en moeilijker zindelijk te krijgen zijn dan andere rassen. Bichons zijn gewoontedieren, speels en hebben veel gevoel voor humor. 

De "problem breeds" - de bezint eer ge begint rassen (in willekeurige volgorde, dus er is geen rangschikking):

Chow Chow - De Chow is het enige ras waar Ross echt een hekel aan heeft. Zelfs zo'n hekel, schrijft hij, dat hij de Chow Chow eigenlijk op de nummers 1, 2 én 3 van zijn lijst had willen zetten, maar daar stak McKinney een stokje voor. Ross zegt dat hij nog nooit een Chow is tegengekomen die hem niet wilde bijten. Hij vindt het humeurige en vervelende honden en onderscheidt binnen dit ras twee types: de Chow die direct agressief is en de Chow waarmee niets aan de hand lijkt totdat je iets van hem vraagt wat hij niet wil.

Siberische Husky - Erg mooi, lief en aanhankelijk maar ook extreem moeilijk te trainen. Dit ras accepteert volgens Ross moeilijk leiding van mensen. Ze zijn erg bijterig, zelfs al als erg jonge pup.

Australische Herdershond - Ross heeft zelf een Australian Shepherd en dat is volgens hem de beste hond die hij ooit heeft gehad: prima getraind, prima met kinderen, iedereen vindt het dier geweldig. Maar zijn advies: neem geen Aussie. Als dit type hond je aanspreekt, kies dan voor een Sheltie of Collie. De Australian Shepherd is namelijk een zeer intelligent, agressief, onafhankelijk 'high-energy'-ras met een sterke bewakingsdrift. Aussies vragen een enorme hoeveelheid tijd en training. Je moet dit ras steeds drie stappen voor zijn. De Australian Shepherd is nog niet zo lang officieel erkend, zijn werkinstinct is daardoor nog niet zo afgezwakt als bij veel andere rassen. Hij moet iets te doen hebben, zo niet dan krijg je een oncontroleerbare hond.

Akita Inu - Een harde hond met een koel, afstandelijk karakter en een lage bijtdrempel als hem iets gevraagd wordt wat hij niet wil doen. Een ras met veel agressieproblemen en een hoge pijngrens. Veel Amerikaanse trainers, inclusief Ross, zijn niet bereid om een volwassen Akita met agressieproblemen in hun les op te nemen.

Shar-pei - Een kale Chow, vindt Ross, hoewel dit ras volgens hem niet zo slecht als de Chow Chow is. Sommige exemplaren doen het goed in de gehoorzaamheidstraining, anderen zijn nogal humeurig. Een ras met veel vachtproblemen die het karakter kunnen beïnvloeden. Redelijk intelligent maar vraagt veel consequent handelen en doorzettingsvermogen van de eigenaar.

Old English Sheepdog - Lijken van buiten grappige clowns, maar zodra je iets van ze vraagt wat ze niet willen komt er een nare karaktereigenschap bovendrijven. Protestbijters. Blijven lang pup. Niet erg ontvankelijk voor gehoorzaamheidstraining. Gaat heel veel werk in zitten: als je besluit om een Bobtail te nemen ben je volgens Ross de ene helft van je leven aan het trainen en de andere helft aan het borstelen.

Dalmatiër - Ross zou graag hebben gezien dat Hollywood Lassie nieuw leven had ingeblazen in plaats van de 101 Dalmatiërs. Honden van dit ras hebben volgens hem onafhankelijke, grillige en onvoorspelbare karakters. Ze zijn vriendelijk als pup, maar te veel honden ontwikkelen volgens hem agressieproblemen als ze volwassen zijn.

Duitse Herder - Het ras dat er ieder jaar in slaagt om de meeste hondenbeten in Amerika op zijn naam te zetten. De Duitse Herder heeft een extreem bewakingsinstinct en is daardoor in potentie een gevaarlijke hond, vindt Ross. Ongetwijfeld een prima politiehond maar een slechte huishond. Duitse Herders hebben volgens Ross nogal eens de neiging om kleine honden aan te vallen. Toen hij in een dierenartsenpraktijk werkte zag hij heel wat hondjes binnengebracht worden die door een Duitse Herder waren aangevallen of zelfs gedood. De Duitse Herder is trouwens het minst favoriete ras van Barbara McKinney. Zij meent dat Duitse Herders altijd moeilijkheden zoeken, en heeft het gevoel dat ze dit ras nooit helemaal kan vertrouwen.

Welsh Corgi - Heel intelligent en zeer onafhankelijk ras. Corgi's zijn dol op bijten, hebben een enorme hoeveelheid energie en zijn over het algemeen weinig ontvankelijk voor training. Een Corgi is brutaal: geef hem een vinger en hij neemt je hele hand. Ondanks dat het krengen kunnen zijn is Ross dol op dit ras maar niet als huishond voor het doorsnee gezin.

Rottweiler en Jack Russel Terrier - Ross en McKinney konden niet besluiten welke van deze twee rassen nog op de lijst moest komen, daarom een gedeelde plaats. Ross kent geweldige maar ook verschrikkelijke honden van deze rassen. Voor beide geldt: begin heel jong met de training om problemen te voorkomen.

De Rottweiler is volgens Ross niet erg gemakkelijk te trainen. Het is een ras met veel waakinstinct dat agressief wordt als er iets van ze gevraagd wordt wat ze niet willen. Diverse trainers zijn die mening toegedaan, er is zelfs een bekende Amerikaanse trainer waar Rottweilers niet langer welkom zijn tijdens de les. Dan de Jack Russell: intelligent, agressief, hard en taai. Vasthoudende hondjes met een onafhankelijk karakter die nogal eens happen en bijten naar kinderen als ze denken dat ongestraft te kunnen doen. Vechters en keffers met een dominante persoonlijkheid en hoge pijngrens.

Bron: themanummer over rassen in LosVast en het boek Puppy-Preschool 

23:01 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: hondenweetjes |  Facebook |

15-09-08

Een borstelbeurt in foto's

Voordat het gisteren even fout liep (zie Weekend eindigt in mineur, een update aan het einde van dit verhaal trouwens), scheen het zonnetje en riep het vrouwtje mij voor een borstelbeurt.

Dat laat ik geen 2 keer zeggen: Ik kom er aan.

Borstelbeurt 1

 

Voorwaarde 1: een dun beentje, zodat ik daar in bijt en niet in vrouwtje's handen.

Borstelbeurt 2

 

Naar het schijnt groeien de haartjes aan een Cavalier zijn pootjes nogal snel; dit moet dan ook geregeld bijgeknipt worden.

Borstelbeurt 3

 

En dat het zonnetje scheen, kan je op de volgende foto wel zien (baasje vloekte meer dan 1 keer: die foto's gaan op niks trekken met die felle zon).

Borstelbeurt 4

 

Ook vooraan schijnt het haar nogal snel te groeien ...

Borstelbeurt 5

 

Dat is wel genieten zunne, zo een borstelbeurt in zo een weertje.

Borstelbeurt 6

 

Beste ouders, let nu even op, de volgende is +18!  Bijknippen van mijn haartjes aan mijn ... (gecensureerd).

Borstelbeurt 7

 

Ah mooi zo, ik begin alweer een beetje te blinken.

Borstelbeurt 8

 

En nu de borst, hmm, even niet akkoord! Maar niet voor lang hoor.

Borstelbeurt 9

 

Dat doet toch zo goed eh!!

Borstelbeurt 10

 

Van het ogen en oren kuisen kan ik jammer genoeg geen foto tonen, want dan moet baasje me zowat in een wurggreep houden... Uiteindelijk ben ik weer helemaal mooi en ben ik er wel wat moe van geworden.

Borstelbeurt 11

 

En omdat ik zo braaf geweest ben, krijg ik nog een lekkere beloning ook (ik moet er wel even voor gaan zitten, maar dat is het wel waard).

Borstelbeurt 12

 

Even een kleine update van de toestand van Stephanie. Ze is vandaag naar school geweest en is alweer zo onstuimig als voor het ongeval.  Vandaag moest het verband vervangen worden en heeft baasje als een echte ramptoerist even een foto getrokken.  Hij zegt dat het wel goed komt met de kleine spruit.

Stephanie Zonder Verband

 

De grote zus wou delen in de aandacht en wou ook absoluut mee op de foto. Awel, bij deze grote zus...

Setphanie en Eline 

21:06 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) | Tags: foto |  Facebook |

14-09-08

Weekend eindigt in mineur

In de late namiddag was iedereen hier zijn ding aan het doen.  Eline was de hele dag naar de scouts (overgangsdag); vrouwtje en baasje bezig in de veranda en de bureau en Stephanie naar een tekenfilm aan het kijken in de living.

Opeens horen we een doffe knal in de living.  Baasje snelt de living in en ziet Stephanie staan hevig bloedend aan haar hoofd.  Op haar voorhoofd zat een diepe snee waar het bloed uit gutste... We dachtten dat ons hart even stopte met kloppen.  Direkt een zakdoek genomen om erop te drukken, terwijl vrouwtje naar de dokter van wacht belde.  We mochten direkt naar daar gaan.

Bij de dokter aangekomen ging Stephanie op de tafel liggen. De wonde was te diep, dus moest genaaid worden.  Eerst 3 keer een spuitje, wat natuurlijk ontzettend pijn deed.  Ze weende wel, maar bleef nog mooi liggen, de flinke meid.  Dan 4 draadjes om de wonde te hechten (minder pijnlijk, maar het arme dutske vreesde natuurlijk elke keer het ergste).  Uiteindelijk een verband erover en langzaam aan werd ze alweer de oude. Ze mocht twee kadootjes kiezen van de dokter en ze koos 2 dezelfde; dat andere was voor haar zus zei ze. Zoooo lief!

Eline gaan halen bij de scouts (we waren om 16h55 bij de dokter buiten en de scouts waren gedaan om 17h00) en dan Stephanie op de zetel gelegd.  Ook nadat de verdoving uitgewerkt was klaagde ze niet over pijn.  Alle bloed (ongelooflijk hoe zulk een wond kan bloeden) afgewassen door vrouwtje en bedje in.  Het is nu na 23h00 en we hebben ze niet meer gehoord, gelukkig maar.  Na een week mogen de hechtingen verwijderd worden ...

Stephanie Wonde

23:17 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Paaseitjes rapen?

Post_Te Vroeg Voor Pasen

15:34 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: foto |  Facebook |

13-09-08

Cavalier Spotlight - JOSHUA

Spotlight - Joshua

10:40 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) | Tags: spotlight |  Facebook |

11-09-08

Gij Kleinen Pikkendief

Vraag me af wat dat betekent, want ik hoor dat hier de hele dag door...

Pikkendief

21:05 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: foto |  Facebook |

10-09-08

Een nieuwe pup - 3 - De eerste weken met de pup

Stress, stress en nog eens stress

puppy_pic_3U kan zich waarschijnlijk zelf al voorstellen dat je als pup opeens in een enorm stresserende situatie terecht komt. Vanuit het warme nest word 
 je opeens in een bewegend territorium geplaatst, weg van je vertrouwde omgeving met de broertjes en/of zustertjes. Voor de pup is het allemaal nieuw en hou daar dan ook rekening mee ! Indien je thuis komt, laat hem dan de omgeving op zijn eigen tempo verkennen. Meestal zijn de pups gewoon doodmoe en zal er eerst een dutje gedaan worden vooraleer ze op onderzoek uitgaan. Hou mensen weg van de pup, laat hem niet te veel vertroetelen. Later kan er nog genoeg vertroeteld worden !

Zorg dat je dit in huis hebt !

 • Halsbandje
  Neem een gewoon leren puppy-bandje, zonder al te veel toeters en bellen, want dat is nergens voor nodig. Uw puppy zal snel groeien, dus zal u geregeld het bandje moeten verruimen. Het bandje mag niet te strak zitten, maar natuurlijk ook niet zo los, dat de pup er zijn hoofd kan uittrekken. Het halsbandje dat u nu nodig heeft dient om de pup te laten wennen aan 'iets' rond zijn nek.

 • Riempje
  Een gewoon leren riempje volstaat. Sommige winkeliers kunnen u misschien een metalen bandje aanprijzen, wat dan vooral tegen het bijten in de riem dient, maar dit bijten kan u gemakkelijk afleren. Het is dus nergens voor nodig om een metalen ketting te gebruiken.

 • Speeltjes
  Een hond zonder speeltjes zal zich al snel gaan vervelen, dus zorg voor een piepend poppetje (dat trekt altijd de aandacht), een flostouwtje om lekker mee te sjouwen, een balletje om te apporteren, ...

 • Kluifbeentjes
  Pups kluiven er lustig op los. Om te vermijden dat ze dat doen op de poten van uw kostbare zetel kan u voor kluifbenen zorgen : buffelhuidkluiven zijn bijvoorbeeld erg geschikt. Let op dat u het laatste stuk weggooit, want de pup heeft misschien de neiging om het laatste gedeelte volledig in te slikken, wat gevaar geeft op verstikking.

 • Snoepjes
  De opvoeding en gehoorzaamheidstraining (thuis) beginnen vanaf het moment dat de pup bij u in huis komt. Een hondje is meestal erg gevoelig voor snoepjes en sommige gaan er zelfs helemaal door het dak van. Een oefening als het 'hier komen' kan prima aangeleerd worden met een snoepje.

 • Slaapplaats
  Zorg voor een mand, deken of tapijt waar de hond kan op slapen. Elke hond heeft behoefte aan zijn eigen plaats (zie verder). U kan aan de fokker een stukje lap uit het nest meevragen en dat in de mand leggen : de pup zal op die manier snel vertrouwd raken met die plaats.

 • Drink- en voerbakken
  Natuurlijk zal uw pup moeten drinken en eten. Er zijn tegenwoordig zeer goede anti-slip voerbakken, die niet verschuiven : dit bespaart u omgevallen voerbakken.

 • Een lijst met huisregels
  Dit is misschien wel het belangrijkste om te maken. Overleg in familieverband wat de pup wel en niet zal mogen ! Mag hij op de bank of niet ? Mag hij mee-eten van tafel of niet ? ... Het is belangrijk dat iedereen van de familie deze regels volgt vanaf het begin : op die manier zal de pup een consequente opvoeding genieten en dit zal hem zeker ten goede komen. Indien u deze regels op voorhand vastlegt, zal dat ook spanningen voorkomen binnen het gezin.

De eigen plaats

De pup komt dus vanuit zijn warme en veilige nest terecht in een nieuwe wereld. Na het eerste onderzoek van zijn omgeving zal u merken dat de pup vermoeid wordt. Het is belangrijk om vanaf het begin de pup zijn eigen plaats te geven.

puppy_pic_4Dit is bij voorkeur de plaats waar hij 's nachts zal moeten slapen en de plaats waar hij zal verblijven wanneer hij alleen is. Op die plaats kan de pup zich in alle rust terugtrekken zonder gestoord te worden door iemand. Elke hond heeft behoefte aan zo een plaatsje, waar hij even kan uitblazen. Gebruik de eigen plaats ook nooit als straf, anders gaat de pup die plaats associëren met slecht gedrag.

Wanneer de pup moe begint te worden van zijn eerste onderzoek in de nieuwe omgeving, neemt u hem op en brengt hem naar die plaats (u kan reeds nu het woord 'mand' of 'plaats' gebruiken). Leg een kluifje in zijn buurt en laat hem slapen. Zorg er voor dat niemand hem stoort. Wanneer de pup wakker wordt ziet hij misschien eerst het kluifje en begint hij misschien eraan te knabbelen. Zorg ervoor dat u uw hoofd zo snel mogelijk laat zien wanneer hij wakker wordt. Ga even weg en kom terug, zo weet de pup dat u altijd wel terugkomt (dit zijn de eerste lessen in 'alleen blijven').
Na verloop van tijd zal u merken dat de pup de plaats gaat opzoeken om te slapen of om gewoon even alleen te zijn.

De eigen plaats van de pup moet voldoen aan volgende voorwaarden :

 • Er mag niet teveel menselijk verkeer zijn.

 • De pup moet gerust gelaten worden, dus niemand (ook geen visite) mag naar hem toe gaan.

 • De pup mag nooit als straf naar zijn plaats gestuurd worden.

Kamerkennel of 'bench'


Ruby PlaatsEen trend die van Amerika overgewaaid is heet de 'bench' of kamerkennel. Dit vormt een zeer goed alternatief voor een mand of deken. Het is een stalen constructie die de hond als zijn huis kan beschouwen. Deze kamerkennel is ideaal als plaats voor de pup. Als de pup gewend is om in de kamerkennel te blijven en te slapen, kan hij gemakkelijker veilig alleen blijven en zal hij ook op bijvoorbeeld campings een rustige, aangename gast kunnen zijn. Deze 'bench' is ook een goed middel om de hond zindelijk te maken.

De eerste nachten

U kunt zich voorstellen dat de eerste dag voor de pup nogal ingrijpend is. Weg van zijn moeder, weg van zijn broertjes en zusjes en weg van de fokker. Weg van al het vertrouwde, in een nieuwe omgeving met nieuwe roedelgenoten.

Roedelgenoten in de vorm van mensen, die de pup volop aandacht geven, knuffelen, roepen, aaien, ermee spelen, enzovoorts. Mensen, die het pupje heel snel leert kennen en leuk leert vinden, die eerste dag al. Uiteraard is dit voor u een bevestiging om door te gaan met het geven van die aandacht. U blijft er zelfs bij als u hem zijn eten heeft gegeven. En als hij even alleen heeft geslapen, bent u alweer snel ter plekke als hij is wakker geworden. De eerste dag verloopt prima. Maar dan komt de eerste nacht. De buren zijn op de hoogte gebracht dat het een lange nacht kan worden. U heeft een borstel en een wekker in de mand van de pup klaar liggen om zijn moeder te imiteren. U bent vastberaden en heeft afgesproken de pup te laten gillen. Dat is volgens velen tenslotte de beste manier om hem zo snel mogelijk te wennen aan 's nachts alleen blijven. Vaak begint het feest al na een paar minuten. De pup piept wat en krabt eens tegen de deur. Hij is niet in uw "moederfopperij" gestonken. En eigenlijk is dit heel logisch. Na nog een paar minuten begint hij te janken. U denkt al even aan de buren en drukt uw kussen tegen uw oren. U heeft tenslotte afgesproken dat u vol zou houden. De pup voelt zich ook al niet zo prettig. Hij heeft de hele dag genoten van nieuwe roedelgenoten die hij zo snel mogelijk moet leren vertrouwen. Het huilen of janken is voor de pup een manier om zijn roedelgenoten of leider bij zich te roepen. Als deze leider dan niet komt, omdat hij zo nodig vol moet houden, is de eerste deuk in de vertrouwensrelatie tussen de baas en de pup een feit.

Veel beter is het om de pup gewoon mee te nemen naar de slaapkamer. Een eerste prioriteit is te zorgen voor vertrouwen. De pup moet dit blindelings krijgen in zijn nieuwe roedelgenoten. Stop hem in een grote doos binnen handbereik en op momenten dat hij het even moeilijk heeft kunt u hem lekker kriebelen en op zijn gemak stellen. Voor u en voor de pup veel prettiger. Dit is ook de beste manier als u de pup op termijn helemaal niet in de slaapkamer wilt hebben. Want enerzijds laat u hem niet janken in de keuken, en dan wint hij als u hem toch ophaalt. Anderzijds kunt u hem met de gewone plaatsoefening, zoals hiervoor beschreven, overdag heel goed wennen aan alleen blijven. Gaat hij dan eenmaal uit zichzelf naar die slaapplaats overdag, dan kunt u hem nu ook 's nachts hier alleen laten. Ik wens u een goede nachtrust.

Ruby heeft de eerste week in de slaapkamer geslapen, totdat hij beneden aan zijn bench gewend was. Daarna was het geen probleem om beneden te slapen in zijn bench (dat is echt zijn eigen plaatsje waar hij gerust gelaten wordt).

Zindelijkheid

Soms lees je of hoor je weleens verhalen over pups die in één of twee dagen zindelijk zijn. Dit is natuurlijk prachtig, maar het komt niet echt vaak voor. U moet er dan ook niet op rekenen dat dit bij u zo vlot zal gebeuren. Uiteraard is het wel zo dat u een belangrijke invloed kunt hebben in de tijd die nodig is om de pup zindelijk te krijgen. Heel belangrijk hierbij is enerzijds observatie van uw pup en anderzijds regelmaat voor uw pup. Leg de eerste dag alvast op verschillende plekken wat kranten neer. De belangrijkste plek is bij de voor- of achterdeur. Let nu goed op wanneer uw pup gaat plassen of zijn behoefte gaat doen en hoe u dit van te voren kunt zien aankomen. Vaak zie je dit aan langdurig snuffelen of aan rondjes draaien op een zelfde plek. Meestal zal de pup ook wat doen als hij net lekker heeft liggen slapen, heeft gegeten of gespeeld. Juist op die tijdstippen of bij dit gedrag van uw pup, dat aangeeft dat hij wat moet doen, tilt u hem, vooral rustig op en gaat ermee naar buiten. U brengt hem dan naar een plek waarvan u ook later wilt dat hij daar zijn behoefte doet en wacht net zolang totdat hij wat gaat doen. Afhankelijk van wat hij gaat doen geeft u nu een commando. Direct hierna krijgt hij zijn beloning, heel uitbundig. Heel belangrijk hierbij is dat deze trip naar buiten bedoeld is voor zijn behoefte en niet om te spelen. Soms vinden pups het buiten zo verschrikkelijk leuk, dat ze volop spelen en genieten van alle nieuwe indrukken zodat ze geen tijd hebben om hun behoefte te doen. Ze willen niets van het plezier missen. Als u dan eindelijk weer thuis komt en binnen bent, zal de pup met een diepe zucht een flinke plas doen. Zo van he, he dat lucht op. Want daar had hij buiten natuurlijk geen tijd voor. Beter is het de pup nadat hij zijn behoefte heeft gedaan gelijk weer mee naar binnen te nemen. Een paar keer per dag kan hij dan extra mee om z'n energie kwijt te raken en de wereld te leren kennen.

Natuurlijk komt het voor dat u te laat bent en de pup binnen al wat heeft gedaan. Het heeft geen enkele zin hem hiervoor te corrigeren. Het met zijn neus door de plas of poep halen zorgt er alleen maar voor dat de pup bang voor u wordt. Ook als pups hun eigen nest bevuilen heeft het geen zin ze hier dan maar enkele dagen in te laten liggen. Ook dit wordt nog wel eens geadviseerd. De pup leert dan alleen maar dat het heel normaal is dat hij slaapt in een omgeving die hijzelf heeft bevuild en het wordt steeds moeilijker hem dit af te leren. Ga in het begin, ook als de pup nog geen aanstalten maakt om iets te doen, gewoon vaak met hem naar de plek waar hij wat mag doen. Om de een à twee uur bijvoorbeeld. Als u hier dan even wacht tot hij wat gedaan heeft en hem er uitbundig voor beloont zal hij des te sneller zindelijk zijn. Zorg dat die plek buiten niet te ver weg is, maar wel zo dat geen overlast veroorzaakt wordt of dat de ontlasting van uw hond gemakkelijk is op te ruimen. Leer de hond ook dat er verschillende plekken zijn waar hij zijn behoefte mag doen. Anders komt u, als u de hond eens meeneemt op visite in de problemen als zijn eigen plek niet in de buurt is.

Woont u op een flat of bent u niet altijd even snel ter plekke, leg dan in huis op verschillende plaatsen kranten neer. Nu zet u de pup, iedere keer als hij aanstalten maakt of heeft gegeten, geslapen of gespeeld, even op de krant. Na een paar dagen zijn dan de meeste honden krantzindelijk. Nu vermindert u langzaam het aantal kranten totdat er alleen nog maar kranten liggen bij de voordeur. Als u die, tenslotte weghaalt, zal de pup iedere keer als hij wat moet doen naar de voordeur lopen. Heel gemakkelijk voor u om hem nu wel op te pakken en mee naar buiten te nemen.

Als u een tuin heeft en niet wil dat de hond daar zijn behoefte doet kunt u deze beter niet gebruiken om hem zindelijk te maken. Dan verschuift u het probleem. Vindt u dit niet erg, maak dan een plekje in de tuin waar hij het mag doen. Voor u gemakkelijk op te ruimen en voor de buurt heerlijk als er niet overal drollen liggen.

 

11:28 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

09-09-08

Nieuwe Baas Gezocht (VTM)

Blijkbaar gaat VTM een programma doen over honden die een nieuwe thuis zoeken.  Een supernobele gedachte op zich.

Hopelijk wordt daar ook een en het ander toegelicht (en is het niet enkel een "populariteitsprogramma").  Een tocht langs enkele dierenasielen zou bijvoorbeeld niet misstaan.  De vrees bestaat dat het echter iets "helemaal anders" gaat worden; gelukkig hondje dat door omstandigheden herplaatst moet worden, tranen vloeien, hond komt bij nieuw gezin en past in het plaatje.  Ik hoop van niet in elk geval...

http://www.vtm.be/nieuwebaasgezocht/inschrijven.php

20:47 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Welke hond past bij jou.. de volgende stap

Ik denk dat iedereen er wel mee akkoord is dat de Pedigree-test vrij beperkt was.

Op zoek naar een wat meer diepgaande test zijn we aangekomen bij de K9-Breed-Selector.  Deze test houdt niet alleen rekening met de leefruimte waarin de hond terecht zou komen, maar ook met je levensstijl en je personaliteit.  Veel honden komen terecht in een asiel omdat mensen de "verkeerde" hond aangeschaft hebben.  De test op deze site is gebaseerd op de methode beschreven in het boek "Your Purebred Puppy, A Buyer's Guide" (ISBN 0-8050-1892-1).  Het duurt een 5-tal minuten om de vragenlijst te beantwoorden.

De test is wel in het Engels, dus de wat jongere kinderen hebben misschien wat hulp nodig van de ouders.  De resultaten gegeven op het einde zijn geen rangschikking, de rassen zijn ingedeeld in hun groep (volledig groen is wel 100% overeenkomst met de ingevulde vragen).

puppies

10:59 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

08-09-08

Monkey gone to heaven...

Weet je deze nog: http://cavalierkingcharles.skynetblogs.be/post/6137787/me...

Wel, ik kan je met trots zeggen dat ik na meerdere pogingen de aap naar de eeuwige jachtvelden gestuurd heb.  Ondertussen heb ik al een nieuwe gekregen, die zie je op de post van gisteren (dat gele ding bij mij in de zetel). Zien hoelang deze gaat meegaan...

 

09:29 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-09-08

Wat te doen met dit weer?

Regen, regen en nog eens regen.  Dan maar in de veranda spelen met het kleinste mensenkind zeker... Ok, ok, als je me wil onderstoppen doe dan maar.

slechtweer 1

 

De mensen hier worden allemaal zo moe van dit weer zeggen ze:

slechtweer 2

 

Als het zo zit, dan doe ik maar mee met het moe zijn...

slechtweer 3

 

Ik wens bij deze iedereen toch wat beter weer toe voor de rest van september!

18:14 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: foto |  Facebook |

06-09-08

Bloemkool?

Ze zeggen hier dat ik groei zoals een bloemkool... Zal wel zijn, laat me nu maar genieten van het zonnetje dat de veranda lekker verwarmt.

bloemkool1

 

bloemkool2

10:14 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: foto |  Facebook |

05-09-08

Welk hondenras past bij jou?

Een keer leuk om eens te doen is een korte vragenlijst te beantwoorden op onderstaande site (zonder reclame te willen maken hoor, want ik eet Royal Canin hihi).  Het sluit ook een beetje aan bij de vorige 2 posts ...

Mijn baasje heeft de test ook gedaan en kwam uit op een Cocker Spaniel (dat scheelt niet zoveel als 'ras' met mij).

Waar komen jullie bij terecht en welk ras heb je?

http://www.pedigree.be/%5Fnl/whatdog/selectadog_selectado...

Een meer uitgebreide test? Klik HIER.

16:16 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

De aanschaf van een nieuwe pup - 2 - Hoe kies ik een pup?

Er zijn diverse vragen die mensen zich moeten stellen vooraleer ze tot de aanschaf overgaan van een hondje. Er zijn namelijk overwegingen die men moet maken, per slot van rekening zal dit dier een belangrijke plaats gaan innemen voor de volgende 12 tot 15 jaar in uw leven : dus denk even na voordat u in een onbezonnen bui een hondje gaat kopen. Laat u niet misleiden door de kinderen, die zo plechtig beloven dat ze voor het hondje zullen zorgen : na enkele weken zal die interesse al wat afnemen en zal u het zijn die voor de hond zorgt !

Laten we een keer kijken naar enkele criteria die u kunnen helpen met het bepalen van uw keuze :

Een pup of een volwassen hond ?

Er is niets vertederender dan een pupje : het is zo innemelijk en zo lief. Een pup vraagt echter zeer veel toewijding en u zal meer dan eens vloeken als het kleine mormeltje voor de zoveelste keer aan uw sloffen aan het knabbelen is, of uw nieuw Perzisch tapijt aan het besproeien is. De pup moet als het ware alles geleerd worden. Aan de andere kant kan u de hond natuurlijk wel vormen naar uw wensen. Een volwassen hond is meestal zindelijk en kent reeds de basiscommando's, zodat u direkt weet wat u er aan hebt; indien u dit verteld wordt tenminste.

Reu of teef ?

Er is wel degelijk verschil in de twee geslachten. De reuen zullen veel vaker plassen dan de teven bijvoorbeeld. Een reu zijn leven staat bijna in het teken van het verspreiden van zijn reukvlaggen, terwijl een teef een tweetal keren plast per dag en dan klaar is. Verder zijn teven minder dominant dan reuen en een beetje meer toegeeflijk.  Denk niet dat teven "aanhankelijker" zijn dan reuen, er is geen verschil op dat vlak.

Rashond of Bastaardhond ?

Het grote voordeel voor het kiezen van een rashond is dat u op voorhand weet hoe hij er zal uitzien wanneer hij volwassen is. Verder zijn de eigenschappen voor de rassen vrij goed omschreven, zodat u weet dat als u een Border Collie koopt u een hond hebt die veel beweging nodig heeft, aanhankelijk is en leeft om u -zijn baas- te plezieren.

Bastaardhonden zijn meestal 'gezonder' dan de rashond : ze hebben niet te lijden aan rastypische kwalen en leven meestal wat langer. Het nadeel is dat men niet altijd weet wie de ouders zijn. Bastaardhonden zijn leergierig en kunnen de perfecte metgezel zijn. Het verschil in prijs is trouwens meestal aanzienlijk.

Grootte van de hond ?

Wil ik een kleine of een grote hond ? Dit is natuurlijk een subjectieve beoordeling. Het fabeltje van 'een grote hond past niet in een klein huis' gaat niet op ! Een directeur met een grote tuin en een prachtige kennel, die nooit tijd heeft om 'bij zijn hond te zijn' zal minder aan een bewegingsbehoeftige hond hebben dan een werkloze met een klein tuintje. Deze werkloze zal wel met zijn hond gaan wandelen en hem de noodzakelijke band geven tussen baasje en hond. Laat u eerder leiden door de vraag : 'hoeveel tijd heb ik beschikbaar om mijn hond de nodige beweging te geven ?'.

Ruimte

Samenhangend met de grootte van de hond. Het heeft geen zin om een grote hond in een klein appartement te houden : het dier zou er niet gelukkig zijn...

Training

Wilt u een hond waarvan geweten is dat hij gemakkelijker te trainen is, dat hij gehoorzaam is of wenst u liever een wat eigenwijzere hond met een sterk karakter bijvoorbeeld ?

Beweeglijkheid

Geeft u de voorkeur aan een kalm huishondje of wilt u de levenslustige, energieke hond die ervan houdt minstens een uur per dag te gaan wandelen en ravotten ?

Aard en temperament

Wilt u het overvriendelijke hondje dat vriend is van iedereen, of wilt u de onafhankelijke loebas die alleen u als baas duldt ?

Vacht

Zit u er niets mee in elke dag de dubbelharige lange vacht te borstelen of geeft u de voorkeur aan een kortharig ras ?

Gedrag met kinderen

Moet uw hond overweg kunnen met kinderen of moet hij liever bij volwassen zijn ?

Waken

Wenst u een hond die bij het minste onraad zijn roedel bijeen gaat blaffen of eentje die rustig doorslaapt, zelfs als er drie inbrekers bij u de huisraad aan het stelen zijn ?

Wanneer u alles op een rijtje gezet hebt, spring dan even de bibliotheek binnen en lees wat over het ras wat je hebt uitgekozen. Op die manier ben je goed voorbereid op de komst van je nieuwe huisgenoot. De opvoeding en training van de pup begint vanaf het moment dat je hem mee in de wagen neemt : een goed boek over hondenopvoeding zou ook goede lectuur zijn vooraleer het puppy-avontuur aan te vatten.

Waar let ik op als ik een pup ga kiezen ?

Er zijn diverse karaktertjes binnen een nest pups : het baas-spelertje wordt vaak een dominante hond. Het hondje dat spontaan naar u toekomt heeft alvast een streepje voor ! Het arme drommeltje dat achterin blijft zal een geduldige opvoeding nodig hebben omdat het zo onzeker is. Laat je niet verleiden dit hondje mee te nemen, want dat gebeurt nog al te vaak uit medelijden.

Probeer erachter te komen of de hondjes goed ingeprent zijn. Wat dat betekent kan u lezen in het onderdeel inprentingsfase (dit post ik binnenkort).

Controleer of de pup gezond is : geen lopend neusje, geen tekenen van diarree. Een controle van de oren (zijn deze zuiver ?) is ook zeker op zijn plaats !

Controleer de pup aan de ogen : lopende ogen kunnen wijzen op een blindvliesontsteking !

Kijk hoe gevoelig de pup is : wanneer u hem al serieus moet knijpen vooraleer u een piepje hoort, dan hebt u een hondje dat later serieuze correcties zal moeten nodig hebben. Piept hij al bij de minste aanraking, dan is het hondje overgevoelig en zal u veel geduld moeten hebben wanneer u hem gaat trainen.

Draai het pupje op zijn rug en kijk of hij tekeer gaat om eronder uit te komen ! De pup die rustig blijft liggen zal gemakkelijker leiding accepteren dan de pup die zo snel mogelijk weer rechtop wil komen.

Wil de pup apporteren ? Gooi een stukje papier weg en kijk of hij erachter aan gaat ... Brengt hij het ook nog terug ? Deze hond zal er plezier aan beleven om voor u te werken.

Enkele gouden tips

Vraag altijd een vaccinatieboekje, zodat u weet welke inentingen uw hond reeds gehad heeft. De belangrijkste vaccinaties zijn : hondenziekte, parvovirose, hepatitis en rattenziekte. Laat uw hond ook inenten tegen rabies indien u hem mee wil nemen naar de Ardennen of naar het buitenland (rabies -hondsdolheid- wordt door vossen overgedragen).

Koop een hond met een ingeplante chip of een tatouagenummer !

Zorg ervoor dat u een verkoopsovereenkomst opstelt, met garantie in geval van besmettelijke en ernstige ziekten.

12:07 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-09-08

De aanschaf van een nieuwe pup - 1 - Waar koop ik een pup?

Men kan een pup kopen op diverse plaatsen. Hieronder geven we een overzicht van de diverse mogelijkheden.

Broodfokker

Deze fokkers specialiseren zich niet in een bepaald ras. Ze verkopen diverse rassen en het is hun broodwinning : de hondjes moeten geld opbrengen. Indien u een hond wil kopen is het aangeraden de wenken die gegeven worden in 'Hoe kies ik een pup? ' te raadplegen. De pups in deze 'puppy-mills' (puppy-fabrieken) durven nogal eens te lijden aan diverse rastypische kwalen. Vader en moeder zijn meestal ook niet aanwezig, zodat men deze al niet als referentie kan gadeslaan.

Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.puppies.be. Ziet er mooi uit niet? Zoveel rassen en tientallen honden te koop (60 chihuahua's, 34 cavaliers om maar iets te noemen). Ze sturen ze zelfs met de post op als je ze niet kan gaan halen...!  Je moet eens gaan kijken zou ik zeggen en vragen achter de ouders en of je ze kan zien. Teveel mensen laten zich verleiden (een pup ziet er ALTIJD lief uit) en zo blijft de handel doordraaien natuurlijk (en dat is geen verwijt naar die mensen toe).  Wat er kan gebeuren met pups van deze 'site': http://hondenleed.web-log.nl/hondenleed/2005/01/het_laatste_nie.html

Ook www.broodfok.be is minstens een bezoekje waard voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe pup.  Lees de verhalen eens op http://broodfok.be/v2/nl/index.php en je zal zien dat je voor zeer onaangename verrassingen kan komen te staan.

Slechts 1 tip: vermijd broodfokkers!

Asiel

Een dier uit een asiel weghalen, of dat nu een hond is of eender welk dier, getuigt van een nobele gedachte bij de betrokken persoon. Het geeft je een goed gevoel te weten dat je een arme stakker een nieuw en boeiend leven kan geven.

Het nadeel van een hond uit het asiel te halen is wel dat er weinig tot niets over zijn voorgeschiedenis gekend is. Men weet meestal niet wat er met de hond gebeurd is in de belangrijkste periodes in zijn leven (tussen 3 en 16 weken : zie de fases). Het kan best zijn dat de hond enkele verborgen gebreken of negatieve eigenschappen heeft die men niet op het eerste zicht kan opmerken (bijvoorbeeld een agressie tegen kinderen of tegenover andere honden).

Een van de voordelen om een asielhond te nemen kan het feit zijn dat deze hond reeds volwassen is, met wat geluk is hij dan ook al zindelijk en heeft hij de basiscommando's onder de knie.

Rasfokker

Voor de meeste rassen bestaan er in België en Nederland fokkers die zich uitsluitend toeleggen op het fokken van een bepaald ras. Dit zijn door de band zeer gedreven mensen met een zeer sterke liefde voor het ras dat ze kweken.

Doordat deze fokkers ervan houden met 'hun' ras bezig te zijn, is hetgeen ze doen niet uit winstbejag, maar uit liefde voor het ras. Deze fokkers willen gezonde honden verkopen. Bovendien besteden ze aandacht aan de belangrijke inprentingsfase. Bovenop kan je aan deze mensen steeds raad vragen : ze zullen u graag met de nodige informatie overladen vanuit hun uitgebreide ervaringen.

Uit de krant

Een andere mogelijkheid is de advertenties uit te pluizen in de krant of op internet. Meestal gaat het dan om prive-personen die hun hond laten dekken hebben en nu de nest aan de man proberen te brengen. Deze mensen zijn geen 'fokkers' maar laten hun geliefd dier een keer dekken, vermits dit goed is voor de gezondheid van de hond. Breng eens een bezoekje : in welke omgeving leven de honden ? Hoe gaan de mensen met hun hond om ?  Zijn de pups goed ingeprent ? ...

In de winkel / Op de markt

De laatste mogelijkheid is een 'dierenwinkel' binnen te stappen of ergens op een dierenmarkt een hondje te kopen. Deze optie zou ik zo goed als uitsluiten. Niemand weet waar de dieren vandaan komen en of ze wel degelijk zijn ingeënt. In België is er trouwens een wet van kracht die het verbiedt om honden te verkopen op een markt : een verwittigd man is er twee waard ...

19:08 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: aanschaf van een nieuwe pup |  Facebook |

02-09-08

Blauwe tong - Niet voor gevoelige kijkers!

Gisteren ging baasje wandelen met mij rond zeven uur.  Als ik trek, dan blijft hij altijd staan en lokt me met een snoepje zodat mijn leibandje niet meer gespannen staat.  Dat lukt me best aardig, maar gisteren was er hier een wielerwedstrijd en dan wil ik iedereen gaan knuffelen dus de leiband stond nogal veel gespannen.

Opeens verschiet mijn baasje zich een ongeluk! Hij geeft mij een snoepje en ziet dan dat mijn hele tong blauw is.  Toch wel wat paniek, maar voor de rest zag hij niet echt veel aan mij (ik genoot van mijn wandeling).  Terug thuis op zoek op het terras naar wat de blauwe tong veroorzaakt kon hebben en ja hoor, daar lag een kapot gebeten zwarte stift.  Blijkbaar geeft die stiftvulling gemengd met water een helblauwe kleur - vrouwtje die vulling dus onder de kraan en inderdaad, precies dezelfde kleur als mijn hele tong.

Dat heb je als de mensenkindjes niet alles aan de kant leggen, dan ga ik daar lekker op knabbelen en verschieten de mensenouders zich een bult haha.

Een fotootje van mijn blauw "geval" staat hieronder, mooi eh!  Gelukkig maken ze de stiften tegenwoordig niet giftig...

blauwetong

19:24 Gepost door Ruby in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) | Tags: foto |  Facebook |